وبسايت آراز نيوز
یازار : ايگيد
+0 به يه نhttp://araz.iran.sc
(آذربايجان فرهنگي)
بازي تراختور - الشباب)
منبع :
http://araz.iran.sc
دده من بوز قورد اولدوم
یازار : ايگيد
+0 به يه نآلپر ائللي كال لاري ايچريمه توكولدي
ايچريمدي موتلوجا بير دان يئري سوكولدي
اسارت ابليسينين بئلي سيندي بوكولدي
ارن لر طرفيندن دوغرو يولا قويولدوم
منه خير دعا وئر دده من بوز قورد اولدوم
ساوالانين باشيندا اوزو گويه اولاديم
اولو تانري قاتينا واريم ديه اولاديم
آلتاي لارا اولاشماق ايچين يئنه اولاديم
بير ياللي سسي گلدي اوزاقلاردا دويولدوم
اوغوز خان چاغري ياپميش
دده من بوز قورد اولدوم
داماريمين ايچينده جنگي سسي دولاشير
چنگيز خانين جسارتي دولاشير
بئينيمده امير تيمورايراده سي دولاشير
من تورك سويوما دوندوم
دوغرو يولومو بولدوم
من داغلارا قالخيرام
دده من بوز قورد اولدوم
من بابك خرمدينين سويوندانام توركم تورك
اولو دده م قورقودون بويوندانام توركم تورك
گوي توركلرين اوزونده نم سويوندانام توركم تورك
ايستيقلال عاشيقي ام ايستيقلالا وورولدوم
دويغولاريم قاباردي
دده من بوز قورد اولدوم
ساوالاندا قورتولوش شرقيسيني ائشيتديم
من ايستيقلال عسگري اولماغا يمين ائتديم
حاق دان بير چاغري گئلدي من حاق يولونا گئتديم
من بابك قالاسيندا آماجيملا بولوشدوم
قورتولوش چي عشقيمله دده من بوز قورد اولدوم
همدان دان تبريزه اورميه دن زنگانا آخين ائدير قالايا
ميللت بوتون آي آنا
منده وئرديم كونلومو يوردوم آذربايجانا
من اوز روحوم ايچينده بوتوجه بير يورد اولدوم
منه خير دعا وئر
دده من بوز قورد اولدوم
بوتون اولوسو چاغير چاغير بابك قالاسي
روحوموزدادا ايشيق ياغير بابك قالاسي
باغير دا باغير باغير. باغير بابك قالاسي
قالا دا بير تورك دئير حقيقتيمي بولدوم
كوله ليكدن بئزگينم
دده من بوز قورد اولدوم
آنا من بوز قورد اولدوم
آيين تشييع و تدفين شهداي گمنام در دانشگاه آزاد اهر
یازار : ايگيد
+0 به يه نآيين تشييع 2شهيد گمنام، با حضور گسترده مردم ولايتمدار اهر، خانواده معظم شهدا، ايثارگران، بسيجيان و مسوولان محلي اين شهرستان و يك شهيد گمنام در پايگاه دوم شكاري شهيد فكوري تبريزبرگزار شد.
فرماندار اهر در اين آيين، افتخار و سربلندي ايران اسلامي را كسب شده در سايه خون پاك شهدا دانست.
آقاي رضا صديقي ميزباني و استقبال شايسته از 2 شهيد گمنام هشت سال دوران دفاع مقدس را بزرگترين افتخار براي مردم ولايتمدار شهرستان اهر عنوان كرد و افزود: تدفين شهداي گمنام در دانشگاه آزاد اين شهر يك رخداد عظيم فرهنگي است.
آييني به نام وداع با شهدا به مدت 2شب در كنار پيكر پاك اين شهدا برگزار سپس در محلي كه در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اهر تعيين شده به خاك سپرده خواهند شد.
همچنين پيكر پاك و مطهر يكي از شهداي گمنام دوران دفاع مقدس همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در پايگاه دوم شكاري شهيد فكوري تبريز تدفين شد.
پيكر اين شهيد والامقام و 20 ساله كه در منطقه قصرشيرين تفحص شده بود، با حضور فرماندهان نظامي و انتظامي و كاركنان پايگاه دوم شكاري تبريز بر دوش امت حزب الله تشييع و پس از اقامه نماز توسط آيت الله محمدتقي آل هاشم امام جمعه موقت تبريز به خاك سپرده شد.
پيكر اين شهيد دوران هشت سال دفاع مقدس در محوطه بيروني مسجد امام صادق (ع) پايگاه دوم شكاري شهيد تيمسار جواد فكوري تبريز آرام گرفت.
ملكه تومروس(ملكه آذربايجان)
یازار : ايگيد
+0 به يه نكسي كه سر كوروش هخامنشي را بريد
تابلوهاي مختلفي بر اساس روايت هرودوتز (Herodotus) تاريخ نويس مشهور يوناني، از تاريخ كهن آذربايجان در جنگ بين تومروس آنا ملكه آذربايجانيها با كوروش شاه هخامنشيان تهيه شده است. اين جنگ 529 سال قبل از ميلاد عيسي مسيح (1150 سال قبل از هجرت پيامبر به مدينه) در حوالي رود آراز (ارس) روي داده است. تابلو نقاشي بزرگ توسط "پيتر پال روبنز" (peter Paul Rubens) نقاش فنلاندي كشيده شده است و در موزه بوستون امريكا نگهداري مي شود ساير تابلو ها نيز توسط ديگر نقاشان مطرح دنيا همچون الكساندر "زيك"، "ماتيا پيئر اتي"، "ويكتور وولفئوت"، "آندره دلكاستاگنو"، "پتروس پاولوس روبنز" و... كشيده شده اند كه در موزه هاي مختلف دنيا نگهداري مي گردند.
تومروس فرمانرواي ماساژئت ها ( اشگوزها، تركان ) به خونخواهي پسرش، كوروش را در اطراف رود قزل اوزن سر بريد.
سربريده كوروش توسط آنا توموروس(ملكه آذربايجان)
آنا تومروس
كوروش پس از فتح بابل ، بر آن شد با توسل به نيروي نظامي اش كه فوق العاده نيرومند بود و تاكنون شكستي را تجربه نكرده بود، ماساژت را نيز مغلوب كند. ماساژت ها در شمال غرب ايران(آذربايجان) در كرانه رود آراكس(آراز) در همسايگي قوم ايسه دونر زندگي مي كردند. ماساژت ها(آذربايجانيها) بسيار ماجراجو بودند. كوروش به دلائل متعدد به سرزمين ماساژت ها لشكر كشي كرد او انگيزه هاي گوناگوني براي سركوب اين قوم داشته است . يكي پيشينه او بود.او باور داشت كه بيش از يك انسان است . و بيش از همه شانس با او بوده است و در همه جنگ ها با موفقيت به اهداف خود دست يافته است . گفتي است كه كوروش عليه هر ملتي اراده به لشكر كشي مي كرد ، انصراف او از چنين تصميي ناممكن بود و كسي نمي توانست او را از انجام اين تصميم باز دارد .
تومروس نام زني است كه 550 سال پيش از ميلاد حضرت عيسي ملكه آذربايجان بود.كوروش خون ريز كه قصد تصرف آذربايجان را داشت با نيرنگ و دسيسه ، پسر تومروس را كشت. تومروس نيز در جنگ با پادشاه پارسيان پس از كشته شدن كوروش در ميدان جنگ جسدش را توسط سگي كه بر روي جنازه اش پا س مي كرد يافته و سر او را در ظرفي پر از خون بدنش فرو برده و گفت : " اي خونريز تاريخ! بنوش تا سيراب شوي. " به روايت تاريخ تومروس را در گورستاني كه در سمت شرقي گوي مچيد تبريز قرار دارد دفن نمودندو نام شهر تبريز به پاس اين ملكه شجاع از تومروس ( تيمريس ، تيبريز ، تبريز ) گرفته شده است.
در حين اين جنگ كوروش نيز كشته شد؛ پس از آن كه بيست و نه سال پادشاه بود. تومروس مشكي را پر ازخون انسان هاي كشته شده كرد و از ميان اجساد كشته شدگان پارسي، جسد كوروش را توسط سگي كه بروي جنازه اش پرسه كنان پارس ميكرد، يافت و سر اورا در اين مشك فرو برد و با لحني سرزنش آميز چنين گفت: تو پسر مرا از من گرفتي، از من كه هنوز زنده ام و بر تو پيروز شدم .من دستور دادم كه تو را با خون سيراب كنند. مرگ كوروش را طبق مدركي كه در دست است ؛ در سال 529 پيش از ميلاد مسيح ذكر كرده اند گويا جسد او را به پاسارگاد بردند و به دخمه سپردند و مقبره او تا اين زمان در آنجا برپاست. تلاش و هوشياري و مقاومت كوروش در طي حكومت سي ساله اش شالوده حكومتي را پي ريخت كه ايران در زمان خود يكي از بزرگترين مهدهاي تمدن جهان باستان شد . رواياتي كه در مورد شخصيت، سياست، جنايت، جهانگردي، لشكركشي و فساد و ظلم كوروش با ملل مغلوب و مطيع نقل شده است، او را بصورت چهره اي افسانه اي در تاريخ جهان باستان ثبت كرده است .لذا فقط در زمان رژيم پهلوي (رضا شاه و محمدرضا شاه ) حكومت ظالمانه هخامنشي، مقدس و مورد احترام خاص بود. نظري كوتاه به كتب، نشريات، فرم اسكناسها، اماكن و تغيير تاريخ از اسلامي به شاهنشاهي و... دوره پهلوي صحت مطلب فوق را ميرساند
بهشت آذربايجان
یازار : ايگيد
+0 به يه نبهشت آذربايجان
كنار رود ارس در استان آذربايجان شرقي را به حق جايي شبيه بهشت ناميده اند؛ فاصله جلفا تا كليبر و ارسباران پر از مناظر حيرت انگيز و شگفت آوري است كه ديدنشان شما را به وجد و شعف مي آورد.
اما در ميان روستاهاي اطراف رود ارس با جنگل ها و كوه ها و مناطق حفاظت شده مارال ها، روستاي اشتبين، شگفت انگيز تر از همه به نظر مي رسد. اين روستا از مجموعه سه آبادي به نام هاي هراس، سياوشان و جعفرآباد تشكيل شده و سابقه تاريخي كهني دارد. آنقدر كه باستان شناسان چندين كتيبه به خط ثلث مربوط به زمان شاه طهماسب صفوي، يك گورستان قديمي و كتيبه هاي مرمرين مربوط به قرن هاي نهم و دهم هجري را در اين روستا شناسايي كرده اند. با اين حال، اگرچه اسناد به دست آمده از سنگ نوشته هاي موجود در روستا تاريخ 843 و 976 هجري قمري را نشان مي دهند، اما به نظر مي رسد معماري موجود در برخي بناها مربوط به دوره اشكانيان باشد.
در اشتبين حياط هر خانه پشت بام خانه ديگري است. در هر گوشه از كوچه هاي آن، كارگاه توليد ابريشم به چشم مي خورد و در اين ميان زنان روستا كه لواش تنوري مي پزند نان داغ تازه از تنور درآمده را به شما پيشكش مي كنند
اگر ابوالقاسم نباتي، عارف و شاعر معروف آذربايجان را مي شناسيد، بايد بدانيد كه او هم در اشتبين به دنيا آمده و به وصيت خود در اين مكان به خاك سپرده شده است. روستايي كه با توليد ابريشم از دير باز به روستاي ابريشمين معروف است و عده زيادي از مردم ساكن در اين روستا به توليد و پرورش كرم ابريشم اشتغال دارند.
خانه هاي روستاي اشتبين معماري بسيار زيبايي دارند و حياط هر خانه پشت بام خانه ديگري است. در هر گوشه از كوچه هاي آن، كارگاه توليد ابريشم به چشم مي خورد و در اين ميان زنان روستا كه لواش تنوري مي پزند نان داغ تازه از تنور درآمده را به شما پيشكش مي كنند.
براي ديدن اشتبين بايد از جلفا بگذريد، روستاي سيه رود، نوردوز (در مرز ايران و ارمنستان)، روستاي دوزال و كردشت را رد كنيد و از سه راهي هراس به روستاي زيباي اشتبين وارد شويد. فاصله اين روستا از جاده اصلي و مرزي سيه رود، خداآفرين حدود 7 كيلومتر است.
در اشتبين وفور نعمت است. انار، انجير، گردو، گلابي، آلبالو، زردآلو، انگور، سماق، زغال اخته، ازگيل، انگور، توت و... در تمام روستا با بهترين كيفيت به بار مي آيد اما به علت نبودن سردخانه و عدم امكان دسترسي آسان به شهر بسياري از اين ميوه ها از بين مي روند.